Ma nekdo zkusenost  s letem 15 hodin s ditetem 2,5 roku primy let?  .

Cestovani s ditetem 2,5 roku

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ma nekdo zkusenost  s letem 15 hodin s ditetem 2,5 roku primy let?

 


0

Ano, je to utrpení pro všechny okolo. 

0 Citovat

Michal napsal(a):

Ano, je to utrpení pro všechny okolo. 

Rikas to z pozice otce nebo z pozice cestovatele? Spis myslis rozdelit useky po 5-6 hodinach jestli je to mozne?

0 Citovat

Já nevím, jsem dospělej a jakýkoliv let nad 6 hodin je utrpení, jak to asi musí snášet takto malé dítě? V první řadě byste to měli vědět vy jako rodiče, jestli to je pro něj ok nebo ne. Každý je jiný. Jestli ještě nikdy neletělo a chcete ho hned tahat na druhou stranu zěměkoule, tak bych si asi nejdřív vyzkoušel jak bude reagovat na nějakém kratším letu po Evropě. 


Podobných diskuzí je tady několik, zkus pohledat. Nicméně zabavit takhle malé dítě na 15 hodin v tak omezeném prostoru, jako je kabina letadla, nevím no. Pokud už to musí být, asi bych se to snažil rozdělit na více úseků. 

0 Citovat

Ano, s nekolika. Pokud jde volit, pak let na noc. Letela jsem s prckem v kuse a i 5hod plus 6hodin. Za me lepsi v kuse pokud je pres noc, nebo priskok po Evrope jeste odpoledne a na noc potom ten dlouhy let. Pokud mas dalsi dotazy ptej se.

0 Citovat

ja to neuznavam, moja odpoved je vzdy, ved nech sa opyta dietata, ci sa mu chce:)

Za mna ma inak odradil bratranec, s dvojrocnou dcerou teraz absolvovali SYD-DOH-VIE a naspat (navsteva rodiny) a teda mala preplakala peknych 12 hodin v kuse. cestou tam aj naspat.

0 Citovat

tonic napsal(a):

mala preplakala peknych 12 hodin v kuse. cestou tam aj naspat.

A co teprve cestující. Ty museli taky plakat pěkných par hodin. Vzdycky se hroutim, když nekoho podobného vidim nastupovat a při výběru sedadla je moje první myšlenka hlavně co nejdál od míst, které jsou určeny pro podobne uvedomele rodice.  Nejhorší na tom je, ze ani to dítě ani ostatní cestující za to nemohou. 

0 Citovat

Ahoj, no máme 3 roky a 6 let. Zatím jsme zkusili Maroko a to je na hraně, takže hledáme radius 4 h. V březnu Jordánsko. Jak zde píší, každej kus je jiný :-). Naše aktivní, které zabaví tablet asi 4,5 minuty. Takže tak.. Znám ale děti co dávají na tabletu USA apod... Ale ne náš případ. Ty musíš vědět jaké je tvé dítě a co si můžeš dovolit. Hodně štěstí, fandím a doufám, že se správně rozhodneš. ( Vranov je taky ok :-))

0 Citovat

No taky se pridam do diskuze  i kdyz  k tomu nebyl dotaz urceny , za prve dnesni mladi  neumeji sve deti vychovavat , vidim to dneska vsude ,,decko si  vyrvavavnim  dneska  v mnohych rodinach vydupava  vsechno co se mu nelibi  a ceho chce dosahnout a rodice  to akceptuji 

Druha vec  je ta  ze nektere veci   jako treba zmeny tlaku  v usich  a dalsi  veci  co  dospely ani nevnima , nebo vi jak s tim nalozit,  decko  takoveho veku  neumi vyresit  a muze  ho to bolet , nebo ma proste strach

Jsem stara skola  a i kdyz  vlastne letecke spolecnosti poskytuji  let do  2 let vetsinou zdarma a i daksi vek ,je treba  u  klasickych aerolinek  zvyhodneny  , tak  proste  na takove  vzdalenosti  nemaji takove deti  rodice brat sebou ,,neco jineho  je, kdyz se budu stehovat na NZ nebo do Australie na rok , ale pokud tam poletim  na  2-3 tydny na dovolenou,  tak  proste ne ,,

Pokud jde  v lete o dovcu u more  a let je  treba   2-3 hodiny tak to je pak jine ,i kdyz  i tak si myslin  ze  je lepsi pak babicka nebo deda   a rodice si  uziji  a odpocinou

My jsme brali deti sebou na dovolenou az od  3 respektive  4 let ,ja sam jsrm byl u more s mymi rodici kdyz me bylo  8  a  letadlem jsem poprve letel v 10   a nemyslim , ze jsem o neco prisel
0 Citovat

Na pár hodin ano, pokud vám to zato stojí (ono to dítě bude úplně stejně spokojený i na Lipně...) a umíte ho menežovat. Jinak zbytečný opruz až póza. 

Ale je to taky podle národů - zažil jsem tři dny napříč Ruskem a Kazachstánem v kupé s dětmi a byli úplně v pohodě (a to nebyly žádný tablety, ani klimatizace apod.). 

Se dvěma dětma se snažím leteckým přesunům vyhýbat, raději si prodloužím cestu autem o pár dní a dělám více přestávek. 

0 Citovat

My máme holčičku, které bude v prosinci 1,5 roku. Měli jsme na zimu koupený Karibik, ale rušíme to. Kupovali jsme to dost dopředu a vlastně i tak trochu jako pokus, kdy jsme vlastně ani nevěděli, jak to všechno bude, až malá povyroste. Ale malá je živý ďáblík (podobně jako píše Jarda výše) a v tom letadle bychom ji prostě nezabavili. Tím spíš ještě bez vlastního sedadla, to bychom ji zbytečně trápili (a samozřejmě sebe i všechny ostatní taky). Takže to necháváme plavat a prostě takové cesty budeme podnikat až v době, kdy budeme vědět, že to v pohodě zvládne. Já si teď mezitím podnikám sem tam nějaké cesty sám (děkuji tímto své úžasné tolerantní manželce :) ) a společně jsme byli v létě autem na týden ve Slovinsku a příští rok provedeme nejspíš něco podobného dál na Balkán. Prostě teď jdou osobní cestovatelské ambice stranou. Ještě se s malou nalítáme dost ;)

0 Citovat

@Proky

👍. Mam to úplně stejně. 



0 Citovat

Poprve jsme leteli, kdyz mladsimu bylo 3,5.... predtim jsme jeli po Cechach, prislo mi to i tak, ze se tahne milion veci pro deti, kocarky, sedacky, nocniky😆.... takze jsme si nechali zajit chut litat s "miminama". Pak jsme zkusili na poprve Malagu a bylo to naprosto v pohode. Litame zatim jen po Evrope, nejdal byly Kanary a to uz je 4,5-5h a je to tak na hrane, 15 hodin bych s nima neletela ani ted (6 a 7 let).

0 Citovat

Trocha prehled jsem si udelal. Jo max mame za sebou 2,5 hod ted v prosinci to bude poprve 4,5 respektive 5,5 v kuse. Zatim ale rikam ze zatim, proto muze problem nastat  jsme zadny nemeli. Je to o detite o tom zadna. Jeste dotaz do plena. Dite a bussines? Je to vubec dovoleno? Nekde jsem cetl, ze bussines je omezen od 15 let a vyse. Zalezi na aerolince?

Kazdopadne dekuji vsem za nazory. 

0 Citovat

Je to uplne v pohode, nenech se zbytecne vykolejit nazorama lidi, co o tom nic nevedi a neumi si vychovat vlastni deti..


Moje starsi dite letelo pres ocean poprve v 11 mesicich v C a od te doby uz neco nalitalo v eco, prem eco i businessu - nicmene urcite to pro dite neni uplne idealni - urcite si rozmyslete, jestli potrebujete cestovat a na jak dlouho to je - urcite bych netahnul deti na prodlouzeny vikend do NYC.. Bohuzel obdobi mezi 2-5ti rokama je obecne nejhorsi z pohledu zabavy - jestli nechcete zneprijemnovat let sobe i ostatnim, je dobre se na to pripravit..


Kdykoliv letim businessem treba dal z Dubaje, deti tam leti hromada - pokud si nekdo stezuje, ze ho to rusi, tak je to jenom proto, ze si neumi z Alibaby obednat noise cancelling sluchatka za $30 - obecne mi vic vadi treba ozraly Polaci nebo Rusove, nez male deti.. :) Deti muzou litat libovolnou tridou, kam ti prodaji letenku - downside je, ze za dite starsi 2 let uz vetsinou platis plnou palbu, coz je docela znat.. :)


Pokud bych mel moznost treba v zime vypadnou nekam s detma na mesic na plaz, klidne tech 15h nonstop zkousnu..

0 Citovat

Něco takového jsem čekal. Super komentář a názor. Dcera je vychována. Nejsme rodiče typu: dělej si chceš. Nech CC napokoji. Atd. Snažíme se nastavit mantinely. V C to taky jde teda. Děkuji za názory ještě jednou a snad nikoho z vás nebudu otravovat když se náhodou potkáme někde v letadle. 

0 Citovat

michaelp napsal(a):

Rikas to z pozice otce nebo z pozice cestovatele? Spis myslis rozdelit useky po 5-6 hodinach jestli je to mozne?

Z pozice všech okolo. V 99,9% to je na voodoo panenku a nálož špendlíků. Jenže ty ti vyhodí na security jako ostrý předmět. Takže to jistí sluchátka, Metallica, kyselé pohledy a asertivní komentáře k rodičům vyznávající tzv. demokratickou výchovu. 
0 Citovat

Každý dítě je jiný a ty to svoje znáš asi nejlíp... Tzn. průběh letu bude asi takovej jakej očekáváš a nemá smysl si nic nalhávat, nebo doufat, že to bude OK, ikdyž tušíš, že asi nebude.

Já doufal a bohužel jsem jako první "testovací" let zvolil Dubai, když bylo malýmu 9 měsíců. Holt už začínal podzim, takže Řecko bylo mimo hru a já už potřeboval někam vypadnout. A ta cesta stála za hovno, přesně jak jsem předpokládal, akorát jsem doufal... :-) 

No, naštěstí máme skvělý prarodiče, takže není problém odložit i na dva týdny... Pro mně to pak znamená akorát to, že s sebou musím vzít kufr (běžně lítám jenom s batohem) abych měl v čem dovézt všechny ty dárky... :-D 

Na druhou stranu, známí obletěli celej svět (Hawaii, Austrálie, NZ, Cook. Ostrovy atd.) s 6 měs. dítětem a proběhlo to naprosto bezproblémů. 

Jo a než se malej narodil, taky mně děcka v letadle sraly, ale teď už pro to mám pochopení :-)

0 Citovat

Tyhle dotazy se tady pořád dokola objevují a nepřestávají mne fascinovat. Co je proboha tak důležitýho, že musí někdo tahat dítě na druhou stranu světa. Pochopim rodinné důvody, ale jakékoliv cestovani jde mimo mé chápání. Dítě z toho v tomhle věku opravdu nic nemá a je to utrpení pro něj i pro všechny okolo. To nemáte někoho, kdo je schopen dítě těch 14 dní pohlídat? A doporučení, že si mají ostatní koupit sluchátka ani nekomentuju. Takže to, že je někdo sobec, znamená, že se musí ostatní přizpůsobit? Fakt nechápu. 

0 Citovat

floodland napsal(a):

Tyhle dotazy se tady pořád dokola objevují a nepřestávají mne fascinovat. Co je proboha tak důležitýho, že musí někdo tahat dítě na druhou stranu světa. Pochopim rodinné důvody, ale jakékoliv cestovani jde mimo mé chápání. Dítě z toho v tomhle věku opravdu nic nemá a je to utrpení pro něj i pro všechny okolo. To nemáte někoho, kdo je schopen dítě těch 14 dní pohlídat? A doporučení, že si mají ostatní koupit sluchátka ani nekomentuju. Takže to, že je někdo sobec, znamená, že se musí ostatní přizpůsobit? Fakt nechápu. 


to vubec nevadi. Az budes starsi tak pochopis. Nevidim nic spatneho na tom, kdyz rodice letaji, chteji poznavat a ptaji se na zkusenosti jinych. Dle tveho mysleni a jinych tady. Mas dite sed doma max udelej rizky naloz oktavku v combiku po strechu a jed do Chorvatska. Ale dekuji i za tvuj nazor, ktery sice nema s tematem nic spolecneho ale rozumim, ze jsi citil potrebu nam to sdelit. Od toho je diskusni forum. 

0 Citovat

STA86 napsal(a):

Každý dítě je jiný a ty to svoje znáš asi nejlíp... Tzn. průběh letu bude asi takovej jakej očekáváš a nemá smysl si nic nalhávat, nebo doufat, že to bude OK, ikdyž tušíš, že asi nebude.

Já doufal a bohužel jsem jako první "testovací" let zvolil Dubai, když bylo malýmu 9 měsíců. Holt už začínal podzim, takže Řecko bylo mimo hru a já už potřeboval někam vypadnout. A ta cesta stála za hovno, přesně jak jsem předpokládal, akorát jsem doufal... :-) 

No, naštěstí máme skvělý prarodiče, takže není problém odložit i na dva týdny... Pro mně to pak znamená akorát to, že s sebou musím vzít kufr (běžně lítám jenom s batohem) abych měl v čem dovézt všechny ty dárky... :-D 

Na druhou stranu, známí obletěli celej svět (Hawaii, Austrálie, NZ, Cook. Ostrovy atd.) s 6 měs. dítětem a proběhlo to naprosto bezproblémů. 

Jo a než se malej narodil, taky mně děcka v letadle sraly, ale teď už pro to mám pochopení :-)


+1 Taky mne sraly a ted se na to koukam presne jako ty. mam pochopeni. Hlavne nikdy nevim proc musi letet. Treba rodinne duvody, dovolena etc. Je to individualni. Ted letime v prosinci do Abu Dhabi tak jsem sam zvedav. dle toho budu zkouset dal a dal ale nevidim to cerne. Akorat s tim odlozenim mam trocha problem. Ale to je vec na kazdem a respektuji nazor kazdeho. Za mne je jeste brzo aby jsme malou nechali na 15 dnu u prarodicu. Ale casem urcite ano. 

0 Citovat

Tak hlavně jsme se zatím nedozvěděli, proč je to tak nesmírně důležité s sebou brát tak malé dítě. Ale každý svého štěstí strůjcem. Poznávat svět s malým dítětem je prostě blbost, ale chápu, že jsou sobci, kteří toto nikdy nepochopí. 

0 Citovat

Ja to z vlastnej skusenosti zhrniem tak ze na dlhsie lety ( zacinajuce dlzkou 5-6 hodin + ) jednoznacne C pre dieta, rodica a aj spolucestujucich. My sme sa s prvym bali a tiez "prepadli" nejake letenky ktore sme kupovali vopred ale nakoniec sa rozhodli ze to kvoli jeho neposednosti vystornujeme a myslim ze sme dobre urobili...neskor si uz lety vyslovene uzival a to mame za sebou aj "pansku" jazdu smer HKG, ale pisem ze v C. Teraz sme uz styria a buduce leto mame kupene Seychely v C ( vtedy budu mat 5r a 1,5r a + ako posilu berieme babku )...tiez kupovane pomaly rok vopred, v najhorsom pripade ked uzname ze tie lety maly neda, tak nepoletime ( alebo nepoletime v plnej zostave ). 

Btw, 15hod nonstop let niekde do Australie/NZ mi pride docela na hrane s malym dietatom aj v C ( ale ako bolo pisane, kazdy by mal poznat vlastne dieta ci to da alebo nie )...osobne by som uz nedal ani ja ako dospely 15hod nonstop v economy :)

0 Citovat

Varianta v C se jeví jako dobra volba. Myslím si to taky. Prave jsem Koukal QR DOH-SYD a pak dal. Vzal jsem si myšlenku z téhle diskuze ze v C to bude nejlepší i když ne bez problemu ale ty problémy se daji eliminovat. 

0 Citovat

A co F, nebylo by to lepší?

0